Jakiś czas temu wzięłam udział w konkursie zorganizowanym przez Paczkomaty.
Zadanie polegało na przygotowaniu potrawy wg jednego z przepisów dodanych do akcji Kuchnia 24/7. Bardzo spodobały mi się czekoladki nadziewane kiwi, a że akurat miałam silikonową foremkę, to od razu postanowiłam je zrobić. Oprócz kiwi do nadzienia wykorzystałam również figi.
Czekoladki nadziewane kiwi i figą wyszły nie tylko pyszne, ale też bardzo ładne.
Spodobały się również zespołowi Paczkomatów, gdyż postanowili nagrodzić
mnie świetną patelnią Tefal i zestawem produktów Winiary.
A wczoraj listonosz przyniósł mi książeczkę "Śląskie smaki", którą wygrałam w konkursie zorganizowanym przez Bernadetę. Zadanie polegało na opisaniu swojej ulubionej książki kucharskiej. Opisałam oczywiście Tradycyjną kuchnię gruzińską i udało mi się wygrać. W książeczce są zebrane naprawdę ciekawe przepisy kuchni śląskiej. Może w końcu zmotywuje mnie to bliższego zapoznania się z kuchnią regionu z którego pochodzi mój Mąż :)
A na koniec jeszcze jedna nagroda, wygrana dość dawno temu,
bo w lipcu, ale dopiero teraz odnalazłam ją w zdjęciach.
A jak się już chwalę, to oliwami też!
Wygrałam je w konkursie na blogu marta-gotuje
za przepis na moją sałatkę z kuskusem i krewetkami.