piątek, 13 czerwca 2014

Smoothie z karamboli, mango i ananasa


Z nadzieją, że pogoda jutro dopisze i zaplanowany grill się uda, zostawiam 
Wam przepis na orzeźwiające smoothie z karamboli, mango i ananasa.
 Dobrze schłodzone jest idealnym sposobem na letnie upały.





  • 3/4 średniej wielkości ananasa 
  • 1 duże mango
  • 3 karambole
  • kostki lodu


Ananasa i mango obieramy. Karambolę dokładnie myjemy i delikatnie ścinamy jej krawędzie. Wszystkie owoce kroimy na mniejsze kawałki i razem z kostkami lodu rozdrabniamy blenderem. Jeśli smoothie wyjdzie zbyt gęste, możemy dolać trochę wody, ale nie jest to konieczne. Można również przygotować smoothie bez dodatku lodu i po prostu dobrze je schłodzić w lodówce. 






Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię do przesłania zdjęcia potrawy na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com. Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.