Z nadzieją, że pogoda jutro dopisze i zaplanowany grill się uda, zostawiam
Wam przepis na orzeźwiające smoothie z karamboli, mango i ananasa.
Dobrze schłodzone jest idealnym sposobem na letnie upały.
- 3/4 średniej wielkości ananasa
- 1 duże mango
- 3 karambole
- kostki lodu
Ananasa i mango obieramy. Karambolę dokładnie myjemy i delikatnie ścinamy jej krawędzie. Wszystkie owoce kroimy na mniejsze kawałki i razem z kostkami lodu rozdrabniamy blenderem. Jeśli smoothie wyjdzie zbyt gęste, możemy dolać trochę wody, ale nie jest to konieczne. Można również przygotować smoothie bez dodatku lodu i po prostu dobrze je schłodzić w lodówce.
Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com.
Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.