środa, 7 października 2015

Mięso mielone zapiekane z fasolnikiem


Pamiętacie fasolnik, który podałam jakiś czas temu z sosem z kumkwatów i koziego sera? Pyszny był! Niestety sezon na fasolnik już za nami. Ochłodzenie zdecydowanie mu nie służy i na kolejny trzeba czekać do przyszłego roku. Bardzo polubiłam te długie niemalże 60-centymetrowe pędy, bo nie dość, że są smaczne, to jeszcze można je przygotować na wiele sposobów. Dzisiaj ostatni już w tym roku pomysł na fasolnik: zapiekany z mięsem mielonym i parmezanem - podany w ten sposób, ze świeżym pieczywem będzie stanowił wyśmienitą i sycącą kolację. 




Kruche ciasteczka kredki



"Kolorowe kredki w pudełeczku noszę. Kolorowe kredki bardzo 
lubią mnie..." Kruche maślane ciasteczka w kształcie kredek, ozdobione 
kolorowym lukrem na pewno spodobają się wszystkim dzieciakom.
A i u niejednego dorosłego wywołają uśmiech na twarzy :)