niedziela, 12 października 2014

Krem z batatów z mleczkiem kokosowym i kolendrą


Zupa w sam raz na jesienne dni. Gęsta i kremowa. Słodycz batatów, 
kokosowe mleczko i wyrazista kolendra to idealne połączenie! 
Nie wierzycie? Przekonajcie się sami! 




  • 500 g batatów
  • 2 niewielkie zwykłe ziemniaki
  • 1 mała cebula
  • 2-3 łyżki mleczka kokosowego
  • świeża kolendra
  • pieprz
  • sól

Wszystkie warzywa obieramy, kroimy i wrzucamy do garnka. Zalewamy je wodą, tak aby były przykryte. Gotujemy do miękkości. Następnie całość rozdrabniamy blenderem na gładki krem. Do zupy dodajemy mleczko kokosowe i doprawiamy solą oraz pieprzem. Przed podaniem obficie posypujemy posiekaną kolendrą. 




Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię do przesłania zdjęcia zupy na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com. Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.