Zupa w sam raz na jesienne dni. Gęsta i kremowa. Słodycz batatów,
kokosowe mleczko i wyrazista kolendra to idealne połączenie!
Nie wierzycie? Przekonajcie się sami!
- 500 g batatów
- 2 niewielkie zwykłe ziemniaki
- 1 mała cebula
- 2-3 łyżki mleczka kokosowego
- świeża kolendra
- pieprz
- sól
Wszystkie warzywa obieramy, kroimy i wrzucamy do garnka. Zalewamy je wodą, tak aby były przykryte. Gotujemy do miękkości. Następnie całość rozdrabniamy blenderem na gładki krem. Do zupy dodajemy mleczko kokosowe i doprawiamy solą oraz pieprzem. Przed podaniem obficie posypujemy posiekaną kolendrą.
Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia zupy na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com.
Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.