środa, 8 lutego 2017

Szpinakowe ślimaczki z dżemem z rokitnika


Jak wyglądają Wasze śniadania w ciągu tygodnia? Ja się przyznaję, że niestety najczęściej są to kanapki, które można szybko zjeść w biegu pędząc rano do pracy. Na dłuższe i bardziej wymyślne śniadania jest czas dopiero w weekend. Ale czasem mam już dość kanapek i kombinuję co bytu można zjeść równie szybko  jak kanapkę, ale żeby to jednak nie była kanapka. Ostatnio jako alternatywa dla kanapek powstały szpinakowe ślimaczki z ciasta drożdżowego nadziane dżemem z rokitnika. Śniadanie nie dość że smaczne, to jeszcze zdrowe, bo mamy tu i rokitnik i szpinak. Rokitnik znany jest z dobroczynnego wpływu na układ pokarmowy, a szpinak zawiera mnóstwo cennych mikroelementów. To co, skusicie się na zakręcone zielone ślimaczki? Upieczone dzień wcześniej będą jak znalazł na śniadanie. Śniadanie takie, że Łooo! Zapewniam Was, że smakują rewelacyjnie!