środa, 12 kwietnia 2017

Omlet szpinakowy z boczkiem i pomidorkami


Omlet szpinakowy z boczkiem, serem typu bałkańskiego i pomidorkami koktajlowymi to świetny pomysł na pożywne i zdrowe śniadanie. U najczęściej pojawia się u nas przy okazji weekendu, ale jeśli macie przed pracą trochę czasu, to świetnie sprawdzi się i w tygodniu.





  • 2 jajka
  • 3 garści świeżego szpinaku 
  • 50 g boczku
  • kawałek sera typu bałkańskiego
  • pomidorki koktajlowe
  • pieprz
  • sól

Boczek kroimy w kostkę i wrzucamy na suchą, dobrze rozgrzaną patelnię. Liście szpinaku razem z jajkami wrzucamy do blendera i rozdrabniamy na gładką masę, którą następnie doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Na podpieczony boczek wylewamy masę szpinakowo-jajeczną. Część sera kruszmy i posypujemy nim jeszcze nieupieczony omlet. Omlet smażymy po kilka minut z każdej strony. Upieczony omlet zsuwamy na talerz. Na połowę omletu wykładamy pokrojone w ćwiartki pomidorki i pokrojony w kostkę ser. Omlet składamy na pół. Podajmy na ciepło.


   


Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię do przesłania zdjęcia omletu na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com. Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz