poniedziałek, 29 października 2012

Tort na chrzciny z bucikami


W piątek robiłam torta z bucikami z okazji chrztu Kubusia. 
Rodzice Kubusia wybrali smak i wygląd tortu. 




Zrobienie bucików z masy cukrowej zajęło mi trochę czasu 
i było dużym wyzwaniem, ale chyba wyszły nie najgorzej :)




A wnętrze tortu to był biały biszkopt przełożony kremem kokosowym 
na bazie serka mascarpone i konfiturą z czarnej porzeczki. Taki tort robiłam
 pierwszy raz i mam nadzieję, że smakował wszystkim zaproszonym gościom.




12 komentarzy:

  1. Torcik wyszedł super! Jest ex aequo na pierwszym miejscu tortów jakie jadłem w życiu (razem z naszym ślubnym).

    Dekoracja rewelacyjna, buciki wyszły prześliczne, w razie czego spokojnie możesz zająć się produkcją obuwia bo były idealnie "wykrojone", zadbałaś o każdy szczegół, nawet "szycie" bucików było.

    Smak super, masa cukrowa nie była aż tak słodka jak Krzysiek straszył i całość komponowała się świetnie. Wieczorem będzie w domu wojna o ostatni kawałek który został ;-p Polecam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Rewelacyjny torcik! A buciki wyszły Ci idealne :)! Pozdrawiam serdecznie :)!

    OdpowiedzUsuń
  3. Popieram mojego męża, torcik boski i walka o ostatni kawałeczek też była!

    Aniu, bardzo dziękujemy!!!

    Kasia Świerczek

    OdpowiedzUsuń
  4. Podziwiam i zazdroszczę talentu!!!

    OdpowiedzUsuń
  5. Oh! może i moje ciasteczkowe lukrowane babeczki są tak ładne, że nie chce się ich jeść, ale w takim razie Twoje torty są tylko do oglądania!:) Tak właśnie przeglądam..i te trampki są absolutnie genialne :)))

    OdpowiedzUsuń
  6. Witam, też próbuję różne masy cukrowe ale Pani przepis po zobaczeniu tortów jakie Pani robi mnie przekonał najbardziej :) Mam tylko pytanie: czy aromat, który dodajemy do masy musi być migdałowy? czy może być np pomarańczowy? i czy margaryna to koniecznie musi być Planta?
    Z góry dziękuję za odpowiedź ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aromat nie musi być migdałowy. Ja ostatnio nawet zrezygnowałam z dodawania aromatu i też jest dobrze :)A co do margaryny, to jeśli chcemy uzyskać biały kolor masy to najlepiej jest użyć właśnie Planty, gdyż ma ona biały kolor i masa wtedy na pewno będzie biała. Natomiast z innych margaryn nie zawsze wychodzi śnieżnobiały kolor. Natomiast w przypadku mas kolorowych nie ma znaczenia jakiej użyjemy margaryny, gdyż i tak zabarwimy masę na jakiś kolor :)

      Usuń
  7. Torty na chrzciny z bucikami to ostatnio chyba najpopularniejszy motyw :), bardzo ładne

    OdpowiedzUsuń