poniedziałek, 13 stycznia 2014

Koktajl z persymony, banana i kiwi z sokiem z czarnego bzu


Dzisiaj mam dla Was kolejny zimowy koktajl. Zimowy, bo z dostępnych w zimie owoców takich jak persymona (kaki) czy kiwi. Poza tym zawiera w sobie sok z czarnego bzu, który nie tylko wzmacnia odporność, ale jest traktowany jako naturalny odpowiednik aspiryny, więc idealnie nadaje się do walki z przeziębieniem. Jak więc sami widzicie, to koktajl w sam raz na obecną aurę :)





  • 1 banan
  • 1 persymona
  • 2 owoce kiwi
  • sok wyciśnięty z połowy limonki
  • 100 ml soku z czarnego bzu
  • garść listków melisy


Owoce obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do pojemnika. Dodajemy sok z limonki, sok z czarnego bzu oraz listki melisy. Całość dokładnie rozdrabniamy blenderem. Przed podaniem dekorujemy listkami melisy. 





Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię do przesłania zdjęcia koktajlu na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com. Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz