czwartek, 24 lipca 2014

Krewetki słodko-pikantne


Grillowane krewetki? Zdecydowanie tak! 
Poniżej znajdziecie szybki sposób na smaczne przygotowanie
 tych owoców morza. Sposób - bo przepisem to raczej ciężko nazwać :)




  • obrane krewetki
  • orientalny sos słodko-pikantny chilli 
  • czarny sezam


Krewetki zalewamy sosem i pozostawiamy w nim na co najmniej 2 godziny w lodówce. Sos słodko-pikantny chilli można samodzielnie przygotować w domu, ale ja w tym przypadku idę na łatwiznę i używam gotowego :) Tuż przed podaniem nadziewamy krewetki na szpikulce do szaszłyków i posypujemy czarnym sezamem. Krewetki grillujemy przez około 3-4 minuty. 





Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię do przesłania zdjęcia potrawy na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com. Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz