Grillowane krewetki? Zdecydowanie tak!
Poniżej znajdziecie szybki sposób na smaczne przygotowanie
tych owoców morza. Sposób - bo przepisem to raczej ciężko nazwać :)
- obrane krewetki
- orientalny sos słodko-pikantny chilli
- czarny sezam
Krewetki zalewamy sosem i pozostawiamy w nim na co najmniej 2 godziny w lodówce. Sos słodko-pikantny chilli można samodzielnie przygotować w domu, ale ja w tym przypadku idę na łatwiznę i używam gotowego :) Tuż przed podaniem nadziewamy krewetki na szpikulce do szaszłyków i posypujemy czarnym sezamem. Krewetki grillujemy przez około 3-4 minuty.
Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com.
Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.
0 komentarze:
Prześlij komentarz