sobota, 29 sierpnia 2015

Fasolka szparagowa z orzechami laskowymi


Zielona fasolka szparagowa i orzechy laskowe to jedno z naszych ulubieńszych połączeń, 
a przy okazji ciekawa alternatywa dla tradycyjnej fasolki podawanej z masłem i bułką tartą. 




  • 500 g fasolki szparagowej
  • 2-3 garści orzechów laskowych
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżka masła
  • pieprz
  • sól
Fasolkę pozbawiamy końcówek i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Cebulę kroimy w kostkę i dusimy na maśle na złoty kolor. Orzechy siekamy. Ugotowaną fasolkę łączymy z usmażoną cebulą oraz posiekanymi orzechami. Całość doprawiamy do smaku pieprzem i w razie potrzeby również solą.




Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię do przesłania zdjęcia potrawy na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com. Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz