czwartek, 13 sierpnia 2015

Sałatka z kolorowych pomidorów


Obecnie targowe stargany uginają się od różnorodnych pomidorów. To idealna okazja by przygotować pyszną sałatkę z kolorowych pomidorów. Niby prosta i banalna, ale jednak ma coś w sobie. Pierwszy raz zrobiłam ją na moje urodzinowe przyjęcie w ogrodzie i powiem Wam, że mimo iż były też inne sałatki, to ta zniknęła jako pierwsza! Sałatka jest lekka, a jednocześnie sycąca dzięki mozzarelli. Świetnie nadaje się jako dodatek do grillowanych mięs i ryb, ale równie dobrze może być zjedzona na obiad z kromką chleba.





  • 3-4 żółte pomidory
  • 3-4 pomidory limo
  • pęczek szczypiorku
  • 150 g mini mozzarelli
  • oliwa dobrej jakości
  • pieprz
  • sól


Pomidory kroimy w plastry i łączymy je z drobno niesiekanym szczypiorkiem oraz z mini mozzarellą  Całość skrapiamy oliwą oraz doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Sałatka świetnie nadaje się na grilla jako dodatek do mięs. 




Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię do przesłania zdjęcia sałatki na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com. Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz