czwartek, 15 stycznia 2015

Małże św. Jakuba z karmelizowaną dynią i rukolą


Pamiętacie jak w konkursie zorganizowanym przez Beatę z Kuchni w zieleni oraz dostawcę świeżych ryb i owoców morza - Tesoro del Mar wygrałam ostrygi? Przy okazji ich dostawy zamówiłam jeszcze małże św. Jakuba. Przygotowałam je w najprostszy z możliwych sposobów, czyli smażone na patelni - i muszę Wam powiedzieć, że to były najlepsze owoce morza jakie jedliśmy do tej pory! Podałam je z karmelizowaną dynią i rukolą. 



Zielony koktajl


Ostatnio drugie śniadanie u nas to wariacja na temat koktajlu. Codziennie jest inny, więc nie jest nudno, a ponad to taki koktajl to bomba witaminowa! Warto więc połączyć przyjemne z pożytecznym i zwyczajne kanapki zamienić na koktajl. Koktajl z bananem i szpinakiem to klasyka - ja dodałam do niego jeszcze gruszkę, migdały i melisę. Wyszedł naprawdę pyszny miks!