O intensywnym czerwonym kolorze, orzeźwiający. Mocno
schłodzony lub podany z kostkami lodu, będzie idealny na upały.
Taki jest kompot rabarbarowy z truskawkami i miętą. Lubcie? :)
- 500 g rabarbaru
- 6-8 truskawek
- garść listków mięty
- 1 -2 łyżeczki cukru trzcinowego
Rabarbar myjemy i kroimy na mniejsze kawałki – nie obieramy go ze skórki! Tak przygotowany rabarbar zalewamy taką ilością wody, aby wody było dwa razy więcej niż rabarbaru. Dorzucamy truskawki. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy kilka minut. Pod koniec gotowania dodajemy listki mięty oraz cukier. Podajemy mocno schłodzony.
Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia kompotu na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com.
Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz