niedziela, 24 lipca 2016

Kompot rabarbarowy z miętą


O intensywnym czerwonym kolorze, orzeźwiający. Mocno 
schłodzony lub podany z kostkami lodu, będzie idealny na upały.
Taki jest kompot rabarbarowy z truskawkami i miętą. Lubcie? :)





  • 500 g rabarbaru
  • 6-8 truskawek
  • garść listków mięty
  • 1 -2 łyżeczki cukru trzcinowego


Rabarbar myjemy i kroimy na mniejsze kawałki – nie obieramy go ze skórki! Tak przygotowany rabarbar zalewamy taką ilością wody, aby wody było dwa razy więcej niż rabarbaru. Dorzucamy truskawki. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy kilka minut. Pod koniec gotowania dodajemy listki mięty oraz cukier. Podajemy mocno schłodzony. 


   


Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię do przesłania zdjęcia kompotu na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com. Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz