Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo lubię ciasta z warzywami. Ciasto marchewkowe to już klasyka, szpinakowe też staje się coraz popularniejsze. Natomiast ciasta z dodatkiem buraków są dość rzadko spotykane - a szkoda, bo buraki nadają ciastu tak lubianej przez wielu wilgotności. Połączenie buraków z czekoladą to duet idealny - warto po niego sięgnąć przed zbliżającą się Wielkanocą i upiec pyszną babkę.
czwartek, 24 marca 2016
Babka z ajerkoniakiem
Baby drożdżowe, piaskowe, ucierane... Te ciasta, które jednoznacznie kojarzą się z Wielkanocą, mogą mieć wiele smaków. Na blogu znajdziecie babkę cytrynową, babkę marmurkową z białą czekoladą, babkę marchewkową, babkę z majonezem, limonkową babkę jogurtową, no i oczywiście babki drożdżowe. Dzisiaj mam dla Was przepis na kolejną babkę, tym razem ajerkoniakową. Jest ona wilgotna, aromatyczna, z wyraźnie wyczuwalnym smakiem ajerkoniaku. Na pewno posmakuje wszystkim, nie tylko wielbicielom tego trunku.