Carpaccio z buraków z kozim serem i nerkowcami to pomysł na kolację
lub przystawkę, który skradnie Wasze serca i podniebienia.
- 2 duże buraki
- kozi ser
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 2 łyżki miodu
- grubo mielony czarny pieprz
- sól
- nerkowce
Buraki owijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku przez około 60 minut. Miękkie buraki obieramy ze skórki i gdy całkowicie wystygną, kroimy je na bardzo cienkie plastry za pomocą specjalnej tarki lub nożem. Ocet balsamiczny dokładnie mieszamy z miodem i szczyptą soli. Plasterki buraków układamy na talerzu. Posypujemy je pokruszonym kozim serem i posiekanymi nerkowcami. Całość polewamy sosem balsamiczno-miodowym i oprószamy pieprzem.
Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia carpaccio na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com.
Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz