sobota, 20 maja 2017

Kanapka z rakami i sadzonym jajkiem przepiórczym


To raczej pomysł niż przepis. Pomysł na kanapkę na ciepło z rakami i sadzonymi jajkami przepiórczymi. Będzie idealna na śniadanie na dobry początek dnia, a także na kolację. Skoro to tylko pomysł, to puśćcie wodze fantazji i użyjcie swoich ulubionych produktów, by stworzyć kanapkę swoich marzeń. 




  • 500 g raków - użyłam mrożonych, gotowanych wcześniej w winnej zalewie 
  • 4-6 jajek przepiórczych
  • sałata
  • majonez
  • 2 bułki
  • pieprz
  • sól


Bułki rozcinamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika - opiekamy je tak aby były chrupiące i ciepłe. Raki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu - raki, które miałam wystarczyło jedynie podgrzać. Ugotowane i podgrzane raki obieramy z pancerzy. Przygotowujemy sadzone jajka przepiórcze. Na ciepłej i chrupiącej bułce rozsmarowujemy majonez, układamy liść sałaty, obrane raki i jajka sadzone - całość oprószamy solą oraz pieprzem i przykrywamy drugą połową bułki.


   




Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię do przesłania zdjęcia kanapki na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com. Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz