niedziela, 21 maja 2017

Omlet szpinakowy z płatkami kukurydzianymi kakao i miód


Omlet biszkoptowy ze szpinakiem i chrupiącymi płatkami kukurydzianymi kakao i miód to idealna propozycja na weekendowe rodzinne śniadanie. Zdrowo, smacznie i do tego pięknie! Zobaczcie jak uroczo na zielonym omlecie wyglądają piegi z kakaowych płatków kukurydzianych! Do tego jogurt naturalny, ulubione owoce i śniadanie gotowe.




  • 1 jajko
  • 2 garści świeżego szpinaku
  • 3 garści płatków Lubella Corn Flakes Kakao i Miód
  • 3 łyżki mąki 
  • 3-4 łyżki mleka
  • jogurt naturalny 
  • maliny
  • borówki amerykańskie

Szpinak rozdrabniamy blenderem na gładką masę, a następnie mieszamy go z jajkiem, mąką, mlekiem i płatkami kukurydzianymi. Tak przygotowane ciasto wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy przez kilka minut z każdej strony. Gorący omlet podajemy z jogurtem i ulubionymi owocami. Omletu nie dosładzałam, gdyż według mnie wystarczającej słodyczy dodają mu płatki i owoce, ale w razie potrzeby możecie oczywiście dosłodzić zarówno ciasto, jak i jogurt.




   





Odkryj autentyczny smak natury



#odkrywamcomożezboże #mojaalternatywa
#zrodzinąnajlepiej #lubella


Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię do przesłania zdjęcia omletu na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com. Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.

1 komentarz:

  1. Ale pomysłowe! Wygląda super :)

    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń