Omlet biszkoptowy ze szpinakiem i chrupiącymi płatkami kukurydzianymi kakao i miód to idealna propozycja na weekendowe rodzinne śniadanie. Zdrowo, smacznie i do tego pięknie! Zobaczcie jak uroczo na zielonym omlecie wyglądają piegi z kakaowych płatków kukurydzianych! Do tego jogurt naturalny, ulubione owoce i śniadanie gotowe.
- 1 jajko
- 2 garści świeżego szpinaku
- 3 garści płatków Lubella Corn Flakes Kakao i Miód
- 3 łyżki mąki
- 3-4 łyżki mleka
- jogurt naturalny
- maliny
- borówki amerykańskie
Szpinak rozdrabniamy blenderem na gładką masę, a następnie mieszamy go z jajkiem, mąką, mlekiem i płatkami kukurydzianymi. Tak przygotowane ciasto wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy przez kilka minut z każdej strony. Gorący omlet podajemy z jogurtem i ulubionymi owocami. Omletu nie dosładzałam, gdyż według mnie wystarczającej słodyczy dodają mu płatki i owoce, ale w razie potrzeby możecie oczywiście dosłodzić zarówno ciasto, jak i jogurt.
Ale pomysłowe! Wygląda super :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/