piątek, 26 maja 2017

Muffiny śniadaniowe z płatkami kukurydzianymi


Lubicie czasem zjeść płatki kukurydziane z mlekiem, bananem i żurawiną? Ja uwielbiam! Takie śniadanie jednak ciężko zabrać ze sobą do pracy czy gdzieś w plener. Dlatego też dzisiaj mam dla Was pomysł na płatki z bananem i żurawiną na wynos. Z połączenia płatków, bananów i żurawiny można upiec rewelacyjne muffiny, które świetnie nadadzą się i na śniadanie w domu i do zabrania ze sobą do pracy na drugie śniadanie.




  • 2 szklanki Lubella Corn Flakes Kakao i Miód + trochę do posypania po wierzchu 
  • 3 banany
  • 2 jajka
  • 100 g suszonej żurawiny 
  • 60 g mąki pszennej
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

W jednej misce mieszamy płatki kukurydziane Kakao i Miód z mąką, proszkiem do pieczenia i żurawiną. W drugiej misce mieszamy jajka z syropem klonowym i bananami pokrojonymi w kostkę. Następnie łączymy zawartość obydwu misek. Silikonowe papilotki na muffinki wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości i posypujemy po wierzchu płatkami Kakao i Miód. Muffiny pieczemy przez około 25 minut w temperaturze 200 stopni C. 




   


   


Odkryj autentyczny smak natury



#odkrywamcomożezboże #mojaalternatywa
#zrodzinąnajlepiej #lubella


Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię do przesłania zdjęcia potrawy na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com. Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz