sobota, 3 czerwca 2017

Jajecznica ze szparagami


Przepis banalny. Tak prosty, że aż trochę głupio go zamieszczać na blogu. Ale w końcu jednak się pojawił, bo okazało się, że nie wszyscy wiedzą jak przygotować jajecznicę ze szparagami. Szparagów nie trzeba specjalnie gotować, wystarczy pokroić je na kawałki i podsmażyć na maśle. Całość trwa dosłownie kilkanaście minut, więc jeśli jeszcze nie jedliście szparagów w jajecznicy, to koniecznie spróbujcie!




  • kilka zielonych szparagów
  • 2-3 jajka
  • 1 niewielka cebula
  • 1 łyżka masła
  • odrobina mleka
  • pieprz
  • sól

Z zielonych szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki. Szparagi kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy przez kilka minut na maśle. Do szparagów dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i całość znowu podsmażamy przez kilka minut pamiętając o mieszaniu. Jeśli nie chce Wam się stać przy patelni i mieszać, możecie dolać odrobinę wody i szparagi z cebulą poddusić przez kilka minut do czasu aż woda wyparuje. Jajka mieszamy z odrobiną mleka i wlewamy na patelnię. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszając smażymy do czasu aż jajecznica będzie miała pożądaną konsystencję. 


   




Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię do przesłania zdjęcia potrawy na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com. Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz