Przepis banalny. Tak prosty, że aż trochę głupio go zamieszczać na blogu. Ale w końcu jednak się pojawił, bo okazało się, że nie wszyscy wiedzą jak przygotować jajecznicę ze szparagami. Szparagów nie trzeba specjalnie gotować, wystarczy pokroić je na kawałki i podsmażyć na maśle. Całość trwa dosłownie kilkanaście minut, więc jeśli jeszcze nie jedliście szparagów w jajecznicy, to koniecznie spróbujcie!
- kilka zielonych szparagów
- 2-3 jajka
- 1 niewielka cebula
- 1 łyżka masła
- odrobina mleka
- pieprz
- sól
Z zielonych szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki. Szparagi kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy przez kilka minut na maśle. Do szparagów dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i całość znowu podsmażamy przez kilka minut pamiętając o mieszaniu. Jeśli nie chce Wam się stać przy patelni i mieszać, możecie dolać odrobinę wody i szparagi z cebulą poddusić przez kilka minut do czasu aż woda wyparuje. Jajka mieszamy z odrobiną mleka i wlewamy na patelnię. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszając smażymy do czasu aż jajecznica będzie miała pożądaną konsystencję.
Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com.
Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz