niedziela, 9 lipca 2017

Grzanki z kozim serem i truskawkami


Truskawki powoli się kończą, ale zanim jeszcze całkowicie znikną z targowych straganów, podrzucam Wam pomysł na szybkie i smakowite śniadanie. Chrupiące grzanki z kozim serem, octem balsamicznym i truskawkami będą idealnym początkiem dnia. 




  • bagietka
  • kozi ser
  • truskawki 
  • sos balsamiczny 
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • listki bazylii 


Bagietkę kroimy na podłużne kromki. Na bagietce układamy kawałki koziego sera i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. przez około 10 minut, tak aby bagietka była chrupiąca, a ser delikatni stopiony. Gorące bagietki oprószamy pieprzem, polewamy sosem balsamicznym i układamy na nich plasterki truskawek. Podajemy ciepłe, udekorowane listkami bazylii.


   




Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię do przesłania zdjęcia potrawy na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com. Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz