Truskawki powoli się kończą, ale zanim jeszcze całkowicie znikną z targowych straganów, podrzucam Wam pomysł na szybkie i smakowite śniadanie. Chrupiące grzanki z kozim serem, octem balsamicznym i truskawkami będą idealnym początkiem dnia.
- bagietka
- kozi ser
- truskawki
- sos balsamiczny
- świeżo zmielony czarny pieprz
- listki bazylii
Bagietkę kroimy na podłużne kromki. Na bagietce układamy kawałki koziego sera i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. przez około 10 minut, tak aby bagietka była chrupiąca, a ser delikatni stopiony. Gorące bagietki oprószamy pieprzem, polewamy sosem balsamicznym i układamy na nich plasterki truskawek. Podajemy ciepłe, udekorowane listkami bazylii.
Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com.
Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.
0 komentarze:
Prześlij komentarz