czwartek, 15 czerwca 2017

Przekładany chlebek szpinakowy z płatkami kukurydzianymi


Przekładany chlebek z płatkami kukurydzianymi to kolejna śniadaniowa propozycja z płatkami kukurydzianymi - bo kto powiedział, że płatki można jeść tylko z mlekiem? :) Chlebek jest delikatnie słodkawy z wyczuwalnym kakaowym posmakiem, który zawdzięczamy właśnie płatkom. Świetnie smakuje z masłem lub ulubioną konfiturą.


Szpinakowe ślimaczki z płatkami kukurydzianymi


Szpinakowe zakręcone bułeczki z płatkami kukurydzianymi są idealne na śniadanie zarówno w domu jak i do zabrania ze sobą do pracy czy na wycieczkę. Zielone drożdżowe ciasto współgra kolorystycznie z brązowymi płatkami i podkreśla ich kakaowy smak. No i do tego uroczo wyglądają! Przyznajcie, że chętnie zasiedlibyście do takiego śniadania :)