wtorek, 18 sierpnia 2015

Chipsy pomidorowe


Targowe stragany aż uginają się od pomidorów. To idealny czas by zrobić sobie zapas chipsów pomidorowych! Lekko słodkawe, z ulubionymi przyprawami - będą idealnym dodatkiem do zup kremów, ale świetnie sprawdzą się również jako samodzielna przekąska. Użyłam koktajlowych pomidorków truskawkowych, które są dość mięsiste i delikatnie słodkawe, ale można użyć dowolnej odmiany.





  • koktajlowe pomidorki truskawkowe
  • ulubione przyprawy


Pomidorki myjemy, osuszamy i kroimy na plastry o grubości 3-4 mm. Plastry oprószamy ulubionymi przyprawami i suszymy przez 4-5 godzin w suszarce do warzyw i owoców lub w piekarniku nagrzanym do temperatury 120-150 stopni C. Gotowe chipsy pomidorowe przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku. 





Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię do przesłania zdjęcia chipsów na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com. Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.


4 komentarze:

  1. uwielbiam takie zdrowe przekąski!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniałe! Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2015 :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pycha! Przypomniałaś mi , że miałam szukać przepisu na chipsy pomidorowe :D Już nie muszę!

    OdpowiedzUsuń