Targowe stragany aż uginają się od pomidorów. To idealny czas by zrobić sobie zapas chipsów pomidorowych! Lekko słodkawe, z ulubionymi przyprawami - będą idealnym dodatkiem do zup kremów, ale świetnie sprawdzą się również jako samodzielna przekąska. Użyłam koktajlowych pomidorków truskawkowych, które są dość mięsiste i delikatnie słodkawe, ale można użyć dowolnej odmiany.
- koktajlowe pomidorki truskawkowe
- ulubione przyprawy
Pomidorki myjemy, osuszamy i kroimy na plastry o grubości 3-4 mm. Plastry oprószamy ulubionymi przyprawami i suszymy przez 4-5 godzin w suszarce do warzyw i owoców lub w piekarniku nagrzanym do temperatury 120-150 stopni C. Gotowe chipsy pomidorowe przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia chipsów na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com.
Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.
uwielbiam takie zdrowe przekąski!
OdpowiedzUsuńWspaniałe! Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2015 :)
OdpowiedzUsuńIntrygujące:)
OdpowiedzUsuńPycha! Przypomniałaś mi , że miałam szukać przepisu na chipsy pomidorowe :D Już nie muszę!
OdpowiedzUsuń