poniedziałek, 4 stycznia 2016

Czekolada na gorąco


Zimno, zimno, zimno! Mórz trzyma i nie chce odpuścić. A jakby tego było mało, to jeszcze mój urlop dobiegł końca. W takiej sytuacji na poprawę humoru i rozgrzanie idealna jest czekolada na gorąco z ulubionymi dodatkami. U nas tym razem była z mini piankami. Podana w uroczych filiżankach z zakochanymi reniferami od razu wywołała uśmiech na twarzy. 





  • 200 g ulubionej czekolady
  • 100 ml mleka
  • mini pianki

Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej, Mleko zagotowujemy. Do gorącego mleka dodajemy rozpuszczoną czekoladę i całość dokładnie mieszamy. Gorącą czekoladę przelewamy do filiżanek i posypujemy po wierzchu mini piankami.





Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię do przesłania zdjęcia czekolady na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com. Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.


5 komentarzy:

  1. Cudny ten kubeczek :)
    A taka czekolada z pewnością każdemu poprawiłaby humor :)

    OdpowiedzUsuń
  2. A gdzie dostanę takie urocze mini pianki?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mini pianki dostępne są w sklepach z dekoracjami cukierniczymi, zarówno w tych stacjonarnych jak i internetowych :)

      Usuń
  3. taka czekolada w obecną pogode jest największym marzeniem :)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń