wtorek, 8 listopada 2016

Figi zapiekane z kozim serem


Smacznie przy niewielkim wkładzie pracy? 
I do tego w miarę szybko? Tak! Tak! Tak! Właśnie 
takie są figi zapiekane z kozim serem. To jedna z moich 
ulubionych szybkich przekąsek na ciepło. 





  • 4-6 świeżych fig
  • 1 kozi ser pleśniowy w formie walca 
  • zielona cebulka
  • czarnuszka
  • bagietka


Figi oraz ser kroimy w plasterki i układamy naprzemiennie w naczyniu do zapiekania lub w brytfannie wyłożonej papierem do pieczenie. Tak ułożone figi i ser posypujemy czarnuszką i wkładamy do piekarnika  nagrzanego do temperatury 200 stopni C. na około 15-20 minut. Danie jest gotowe do jedzenia gdy ser zaczyna się topić. Po wyjęciu z piekarnika figi i ser posypujemy posiekaną zieloną cebulką. Podajemy gorące ze świeżą bagietką.





Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię do przesłania zdjęcia potrawy na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com. Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz