Smacznie przy niewielkim wkładzie pracy?
I do tego w miarę szybko? Tak! Tak! Tak! Właśnie
takie są figi zapiekane z kozim serem. To jedna z moich
ulubionych szybkich przekąsek na ciepło.
- 4-6 świeżych fig
- 1 kozi ser pleśniowy w formie walca
- zielona cebulka
- czarnuszka
- bagietka
Figi oraz ser kroimy w plasterki i układamy naprzemiennie w naczyniu do zapiekania lub w brytfannie wyłożonej papierem do pieczenie. Tak ułożone figi i ser posypujemy czarnuszką i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C. na około 15-20 minut. Danie jest gotowe do jedzenia gdy ser zaczyna się topić. Po wyjęciu z piekarnika figi i ser posypujemy posiekaną zieloną cebulką. Podajemy gorące ze świeżą bagietką.
Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com.
Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.
0 komentarze:
Prześlij komentarz