poniedziałek, 16 stycznia 2017

Kokosowy pudding z tapioki z mango


Lekki pudding z tapioką świetnie sprawdzi się jako deser lub przekąska na drugie śniadanie. Przygotowałam go na mleku kokosowym. Całość zwieńczył mus z mango w optymistycznym żółtym kolorze. Ten pudding rozjaśni każdy nawet najbardziej ponury dzień i sprawi, że się uśmiechniecie :)




  • 50 g tapioki w formie drobnych pereł
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 200 ml mleka krowiego
  • 1 łyżka cukru
  • 1 mango

Mieszamy odbywa rodzaje mleka, zalewamy nimi tapiokę i odstawiamy na około godzinę. Po tym czasie dodajemy cukier i całość doprowadzamy do wrzenia, a następnie gotujemy jeszcze przez około 5-10 minut cały czas mieszając, aby tapioka nie przywarła do dna garnka. Pudding jest gotowy gdy osiągnie pożądaną przez nas gęstość, a tapioka stanie się przezroczysta. Tak przygotowany pudding przekładamy do szklanek. Mango obieramy i rozdrabniamy blenderem na gładki mus, który następnie wykładamy na pudding. Deser podajemy schłodzony. 


   




Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię do przesłania zdjęcia deseru na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com. Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz