Chrupiące szpinakowe gofry z jogurtem naturalnym
i owocami są świetnym pomysłem na letnie śniadanie.
i owocami są świetnym pomysłem na letnie śniadanie.
- 2 szklanki mąki
- 2 szklanki mleka
- 4 łyżki Śniadaniowej Maślany Smak rozpuszczone i wystudzone
- 2 łyżki cukru
- 100 g świeżych liści szpinaku
- szczypta soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jajka
Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Szpinak blendujemy na gładki mus. Mąkę miksujemy z żółtkami, mlekiem, rozpuszczoną i wystudzoną Śniadaniową Maślany Smak, cukrem oraz proszkiem do pieczenia. Dodajemy mus szpinakowy oraz pianę z białek i całość dokładnie mieszamy. Gofry smażymy na mocno rozgrzanej gofrownicy posmarowanej olejem. Podajemy z jogurtem oraz owocami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz