sobota, 6 lipca 2019

Szpinakowe gofry z owocami lata



Chrupiące szpinakowe gofry z jogurtem naturalnym
i owocami są świetnym pomysłem na letnie śniadanie.





  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka 
  • 4 łyżki Śniadaniowej Maślany Smak rozpuszczone i wystudzone 
  • 2 łyżki cukru
  • 100 g świeżych liści szpinaku
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka


Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Szpinak blendujemy na gładki mus. Mąkę miksujemy z żółtkami, mlekiem, rozpuszczoną i wystudzoną Śniadaniową Maślany Smak, cukrem oraz proszkiem do pieczenia. Dodajemy mus szpinakowy oraz pianę z białek i całość dokładnie mieszamy. Gofry smażymy na mocno rozgrzanej gofrownicy posmarowanej olejem. Podajemy z jogurtem oraz owocami. 




   


Wiele śniadań - jedna Śniadaniowa



Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię do przesłania zdjęcia gofrów na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com. Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz