Sałatka z krabami i mango


zjedliśmy po prostu z gorącym masłem czosnkowym, a z niewielkiej części 
przygotowałam pyszną sałatkę. Połączenie delikatnego mięsa z kraba 
ze słodkim mango jest według mnie strzałem w dziesiątkę :) 




  • około 250-300 g ugotowanego mięsa z kraba
  • kilka dużych liści sałaty - użyłam karbowanej 
  • 2 dojrzałe owoce mango 
  • 1-2 garści orzechów laskowych
  • 4 łyżki oleju z orzechów laskowych
  • 2 łyżki octu balsamicznego 
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • sól


Mięso z kraba kroimy na mniejsze kawałki, a mango kroimy w grubą kostkę. Liście sałaty również rozrywamy na mniejsze kawałki. Orzechy laskowe siekamy, ale niebyt drobno. Z oleju z orzechów laskowych oraz octu balsamicznego przygotowujemy sos. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, polewamy sosem, doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. Prawda, że proste i szybkie do wykonania? :)


  


Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię do przesłania zdjęcia sałatki na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com. Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.



2 komentarze:

 

MAŁOPOLSKI APETYT

AGREGATORY

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Archiwum