Upalne lato, gorący słoneczny dzień, żar leje się z nieba – przyznajcie, że tak jak i ja, macie wtedy ochotę na coś naprawdę orzeźwiającego! Na szczęście z pomocą przychodzi nam Łowicz i ich limitowana edycja owocowych syropów. Możemy je dostać w trzech wersjach smakowych: limonka i cytryna, rabarbar i mirabelka oraz grejpfrut z pomelo. Orzeźwiające, owocowe syropy świetnie nadają się do przygotowania napojów i cocktaili, a także jako dodatek do deserów, lodów czy drinków.
I właśnie do przygotowania deseru postanowiłam wykorzystać jeden z syropów Łowicz, ten o smaku rabarbaru z mirabelką. Syrop dodany do panna cotty subtelnie podkreśla jej smak, a owocowy kawior zrobiony z syropu zapewnia prawdziwe owocowe orzeźwienie. Jest to deser idealny na nadchodzące wakacyjne dni – zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych. Koniecznie wypróbujcie przepis!