To raczej pomysł niż przepis. Pomysł na kanapkę na ciepło z rakami i sadzonymi jajkami przepiórczymi. Będzie idealna na śniadanie na dobry początek dnia, a także na kolację. Skoro to tylko pomysł, to puśćcie wodze fantazji i użyjcie swoich ulubionych produktów, by stworzyć kanapkę swoich marzeń.
- 500 g raków - użyłam mrożonych, gotowanych wcześniej w winnej zalewie
- 4-6 jajek przepiórczych
- sałata
- majonez
- 2 bułki
- pieprz
- sól
Bułki rozcinamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika - opiekamy je tak aby były chrupiące i ciepłe. Raki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu - raki, które miałam wystarczyło jedynie podgrzać. Ugotowane i podgrzane raki obieramy z pancerzy. Przygotowujemy sadzone jajka przepiórcze. Na ciepłej i chrupiącej bułce rozsmarowujemy majonez, układamy liść sałaty, obrane raki i jajka sadzone - całość oprószamy solą oraz pieprzem i przykrywamy drugą połową bułki.
Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia kanapki na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com.
Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.
0 komentarze:
Prześlij komentarz