Zielony koktajl


Ostatnio drugie śniadanie u nas to wariacja na temat koktajlu. Codziennie jest inny, więc nie jest nudno, a ponad to taki koktajl to bomba witaminowa! Warto więc połączyć przyjemne z pożytecznym i zwyczajne kanapki zamienić na koktajl. Koktajl z bananem i szpinakiem to klasyka - ja dodałam do niego jeszcze gruszkę, migdały i melisę. Wyszedł naprawdę pyszny miks! 





  • 1 banan
  • garść świeżego szpinaku 
  • 1 zielona gruszka
  • garść listków melisy
  • 1 łyżka migdałów w płatkach 
  • sok wyciśnięty z 1/2 cytryny
  • 1 szklanka mleka


Obranego ze skórki banana oraz gruszkę ze skórką, ale pozbawioną gniazd nasiennych kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do pojemnika. Dodajemy szpinak, melisę oraz migdały i całość dokładnie miksujemy. Pod koniec miksowania dolewamy mleko oraz sok z cytryny i jeszcze chwilkę wszystko razem miksujemy. 




Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię do przesłania zdjęcia koktajlu na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com. Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.



3 komentarze:

  1. Też ostatnio praktykuje koktajlowe drugie śniadania. Szpinak, banan to rzeczywiście klasyka. Twoja propozycja jest bardzo kusząca i smakowita. Ja lubię też z dodatkiem awokado, polecam!

    OdpowiedzUsuń
  2. niebanalny koktajl pełen zdrowia!

    OdpowiedzUsuń

 

MAŁOPOLSKI APETYT

AGREGATORY

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Archiwum