Batony musli z jabłkiem cieszyły się dużą popularnością na blogu, więc chyba bardzo Wam posmakowały! Dlatego dziś mam dla Was przepis na kolejną ich odsłonę, tym razem z bananem i czarnym sezamem. Te batony również są bez cukru i bez mąki. Bez problemu można je zabrać ze sobą do pracy i zawsze mieć pod ręką, gdy dopadnie nas głód.
- 1 duży banan
- 80 g płatków owsianych
- 15 g otrębów owsianych
- 10 g nasion słonecznika
- 10 g czarnego sezamu
- 20 g miodu
Banana rozgniatamy widelcem. Dodajemy do niego płatki owsiane, otręby słonecznik, sezam oraz miód. Całość dokładnie mieszamy. Powstałą masę dzielimy na 4 lub 6 równych części i na blasze wyłożonej papierem do pieczenia formujemy batony. Pieczemy je w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni C. przez około 25-30 minut.
Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia batonów na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com.
Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.
Smacznie ;)
OdpowiedzUsuńŚwietnie wyglądają, lubię takie maleństwa zabierać do szkoły na drugie śniadanie :)
OdpowiedzUsuń