Batony musli z bananem i czarnym sezamem


Batony musli z jabłkiem cieszyły się dużą popularnością na blogu, więc chyba bardzo Wam posmakowały! Dlatego dziś mam dla Was przepis na kolejną ich odsłonę, tym razem z bananem i czarnym sezamem. Te batony również są bez cukru i bez mąki. Bez problemu można je zabrać ze sobą do pracy i zawsze mieć pod ręką, gdy dopadnie nas głód.





  • 1 duży banan
  • 80 g płatków owsianych
  • 15 g otrębów owsianych
  • 10 g nasion słonecznika
  • 10 g czarnego sezamu 
  • 20 g miodu


   


Banana rozgniatamy widelcem. Dodajemy do niego płatki owsiane, otręby słonecznik, sezam oraz miód. Całość dokładnie mieszamy. Powstałą masę dzielimy na 4 lub 6 równych części i na blasze wyłożonej papierem do pieczenia formujemy batony. Pieczemy je w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni C. przez około 25-30 minut.


   


Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię do przesłania zdjęcia batonów na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com. Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.



2 komentarze:

 

MAŁOPOLSKI APETYT

AGREGATORY

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Archiwum