Koreczki z tortilli świetnie sprawdzą się jako imprezowa przekąska. Ich niewątpliwą zaletą - oprócz smaku oczywiście - jest szybkość przygotowania: kilka minut i gotowe! Ale uwaga! Błyskawicznie znikają! :)
- kilka tortilli
- kremowy serek czosnkowy
- żółty ser
- sałata
- suszone pomidory
Tortille smarujemy kremowym serkiem, na serku układamy liście sałaty oraz plastry żółtego sera. Na żółtym serze przy brzegu układamy pasek z suszonych pomidorów. Całość ciasno rolujemy i dokładnie owijamy folią spożywczą. Tak przygotowane tortille wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem tortille odwijamy z foli i kroimy na około 3-4 cm kawałki. W każdy kawałek możemy wbić wykałaczkę.
Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia koreczków na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com.
Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.
0 komentarze:
Prześlij komentarz