Końcówka wakacji i w bonusie dwa dni urlopu - jest radość! Będą to dwa dni przyjemnego nicnierobienia! Zaczęłam je od pożywnego śniadania, czyli płatków ryżowych na mleku ze szpinakiem i owocami - pyszności! Szybko wrzucam dla Was przepis na bloga a potem słodkie lenistwo 😍
- 3-4 łyżki płatków ryżowych
- 1 szklanka mleka
- 2 garści szpinaku
- odrobina cukru trzcinowego
- ulubione owoce: u mnie maliny, borówki i pithaja
Szpinak z odrobiną mleka rozdrabniamy blenderem na gładką masę i łączymy z pozostałym mlekiem. Mleko ze szpinakiem zagotowujemy, dodajemy do niego płatki ryżowe i całość gotujemy przez kilka minut do czasu osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Gotowe płatki dosładzamy do smaku cukrem trzcinowym. Podajemy z ulubionymi owocami.
Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com.
Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.
0 komentarze:
Prześlij komentarz