Ostatnio drugie śniadanie u nas to wariacja na temat koktajlu. Codziennie jest inny, więc nie jest nudno, a ponad to taki koktajl to bomba witaminowa! Warto więc połączyć przyjemne z pożytecznym i zwyczajne kanapki zamienić na koktajl. Koktajl z bananem i szpinakiem to klasyka - ja dodałam do niego jeszcze gruszkę, migdały i melisę. Wyszedł naprawdę pyszny miks!
- 1 banan
- garść świeżego szpinaku
- 1 zielona gruszka
- garść listków melisy
- 1 łyżka migdałów w płatkach
- sok wyciśnięty z 1/2 cytryny
- 1 szklanka mleka
Obranego ze skórki banana oraz gruszkę ze skórką, ale pozbawioną gniazd nasiennych kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do pojemnika. Dodajemy szpinak, melisę oraz migdały i całość dokładnie miksujemy. Pod koniec miksowania dolewamy mleko oraz sok z cytryny i jeszcze chwilkę wszystko razem miksujemy.
Drogi Czytelniku, jeśli wykorzystałeś ten przepis, zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia koktajlu na adres mailowy: anna.m.loska@gmail.com.
Zdjęcie zostanie dołączone do albumu na Facebooku z potrawami wykonanymi przez Czytelników.
Też ostatnio praktykuje koktajlowe drugie śniadania. Szpinak, banan to rzeczywiście klasyka. Twoja propozycja jest bardzo kusząca i smakowita. Ja lubię też z dodatkiem awokado, polecam!
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę spróbować z awokado :)
Usuńniebanalny koktajl pełen zdrowia!
OdpowiedzUsuń